Pogoji uporabe in poslovanja

Osnovni namen

Splošni pogoji spletne trgovine My lovely bear story so sestavljeni v skladu z Zakonom o  varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZeKom-1).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine My lovely bear story, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med My lovely bear story in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Identifikacija prodajalca

Upravljalec in prodajalec izdelkov v spletni trgovini My lovely bear story je podjetje Mu accessories, oblikovanje oblačil in druge storitve, Maruša Šteharnik s.p.

Naslov in sedež podjetja: Mislinjska Dobrava 6, 2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

Naziv podjetja: Mu accessories, oblikovanje oblačil in druge storitve, Maruša Šteharnik s.p.
e-mail: mylovelybearstory@gmail.com
Spletna stran: www.mylovelybearstory.si
Matična številka: 8514674000
Davčna številka: 93664940
Datum vpisa v sodni register: 02.10.2019

Podjetje ni davčni zavezanec.
IBAN SI56 0510 0801 6689 327 (odprt 2.10.2019, ABANKA d.d.)

Registracija

Za uspešen nakup je registracija kupca zaželena, a ni obvezna. Vneseni podatki bodo varovani skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in se ne bodo uporabljali za noben drug namen, razen za obdelavo naročnikovih naročil.

Ob registraciji v spletni trgovini My lovely bear story obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Z registracijo ali izvedenim naročilom obiskovalec postane uporabnik. S tem, ko uporabljate spletno trgovino My lovely bear story, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletne trgovine in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta. Spletno mesto My lovely bear story si pridružuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora prenehati z uporabo spletnega mesta. My lovely bear story v tem primeru ne prevzame odgovornosti za nedelovanje spletnega mesta.

Ponudba in cene artiklov

Vse cene v spletni trgovini My lovely bear story so objavljene v evrih (EUR) in veljajo do preklica. Objavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100% plačila po predračunu, z nakazilom na naš bančni račun. Spletna trgovina My lovely bear story si pridržuje pravico, da določenega izdelka ni na zalogi in ga trenutno ni možno izdelati, kljub temu, da je objavljen v spletni trgovini.

Podjetje Mu accessories, Maruša Šteharnik s.p. ni zavezanec za davek na dodano vrednost. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti, veljajo v primeru plačila s prej navedenim načinom (po predračunu), pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti se ne seštevajo.

Slike artiklov so simbolične – narava izdelave je ročno delo,  zato se lahko zgodi, da poslan izdelek minimalno odstopa od izdelka na sliki. Za morebitne nejasnosti ali vprašanja nam pišite na mylovelybearstory@gmail.com.

Dobavni roki

Vsi izdelki so narejeni po naročilu. Oznaka ”na zalogi” torej pomeni, da je na zalogi blago oz. material, iz katerega naročene izdelke pripravimo. Rok dobave je predvidoma 7 – 10 delovnih dni od prejema plačila. V primeru povečanega števila naročil se lahko zgodi, da bo rok dostave daljši, vendar pa vas bomo o tem predhodno obvestili.

V primeru, da želite naročiti izdelek, ki ga trenutno ni na zalogi, nas kontaktirajte na mylovelybearstory@gmail.com, da se dogovorimo o možnostih tovrstnega naročila. Z veseljem vam bomo pomagali in se skušali čim bolj prilagoditi vašim željam. V primeru, da posameznega izdelka ni na zalogi, bomo to jasno označili ob sliki izdelka. Izdelka v tem primeru ne morete dodati v košarico.

Postopek naročanja

Na strani Trgovina so predstavljeni izdelki, ki predstavljajo prodajno ponudbo v spletni trgovini My lovely bear story.
Ob vsakem izdelku je simbolična slika izdelka, skupaj s kratkim opisom izdelka. Kupec lahko naroči izdelke, ki so prikazani v spletni trgovini.

Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini My lovely bear story in izjemoma preko e-pošte mu.handmade90@gmail.com.

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu in vse dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini My lovely bear story sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za prodajalca kot tudi za kupca.

Postopek nakupa

DODAJANJE ARTIKLA V NAKUPOVALNO KOŠARICO 

V spletni trgovini kupec označi vrsto in količino izdelkov, ki jih namerava naročiti. Naroči lahko različne izdelke in količine izdelkov iz prodajne ponudbe, nato klikne na gumb »dodaj v«.  Kadarkoli lahko v prodajni košarici spremeni naročene količine izdelkov ali pa posamezne izdelke iz košarice odstrani.

ODSTRANITEV  IZDELKA IZ NAKUPOVALNE KOŠARICE

Na spletni strani www.mylovelybearstory.si se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice. Po kliku na omenjeno ikono se uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti artikel iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in nato na ikono prečrtane košarice na desni strani artikla.

Ko je košarica posodobljena, lahko nadaljujete z nakupom s klikom na gumb »nazaj v trgovino«.

ZAKLJUČEK NAKUPA

Za dokončanje naročila mora uporabnik izpolniti potrebna polja:

1. Podatki o uporabniku

Izpolniti je potrebno zahtevane kontaktne podatke (ime, priimek, podjetje, e-mail naslov, telefon, naslov, poštno številko, kraj in država), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter nadalje za dostavo izdelka.

Obrazec vam bo ponudil izbiro uporabniškega imena in gesla, ki ga potrebujete za uspešno registracijo in zaključek nakupa. Ta možnost vam omogoča, da ustvarite uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu vaši podatki že predhodno shranjeni.

2. Naslov za dostavo

Če želi uporabnik paket dostaviti na naslov, ki je drugačen od uporabnika, naj obkljuka »dostavi na drug naslov« in odprlo se bo dodatno polje, v katerega se vpišejo vsi zahtevani podatki.

3. Opombe ob vašem naročilu

V primeru naročila izdelka v otroški velikosti, vpišite izbrano velikost pod okence ”Opombe ob vašem naročilu”. Prav tako pod opombe napišite tudi vsakršna posebna navodila za dostavo (apartma, nabiralnik itn.).

4. Pregled naročila 

Prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek dostave, skupni strošek za plačilo in informacije o neposredni bančni transakciji so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo. Pred zaključkom naročila se kupec s klikom na okence zaveže, da je prebral pogoje poslovanja spletne strani Mu accessories in potrdi, da se z njimi strinja.

5. Zaključek naročila

S klikom na gumb »kupite sedaj« je naročilo zaključeno in spremembe niso več mogoče. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše naslednje besedilo: »Hvala. Vaše naročilo je bilo sprejeto.« Izpisani so tudi ostali podatki o naročilu: številka naročila, datum naročila, e-naslov, končni znesek s poštnino in izbrani način plačila.

Pod naštetim se kupcu izpišejo podrobnosti o našem bančnem računu, kot tudi podrobnosti in specifikacija oddanega naročila, ki si jo lahko kupec ponovno pogleda in morebitne nepravilnosti sporoči na mail (mu.handmade90@gmail.com). Na koncu se izpiše tudi naslov plačnika in naslov za dostavo.

V nekaj minutah po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov obvestilo ”Vaše My lovely bear story naročilo je bilo sprejeto!”, v katerem je podrobno navedena specifikacija in vrednost izdelkov, ponovno pa se izpišejo tudi podrobnosti o našem bančnem računu in informacije o dostavi.

Prodajalec bo vsako naročilo kupca pregledal. V primeru, da naročenega artikla izjemoma ni več na zalogi ali v primeru morebitne napačne cene izdelka, ki lahko nastane zaradi napake pri elektronskem prenosu podatkov, si prodajalec pridržuje pravico, da naročilo zavrne, kupcu pa predlaga nakup podobnega izdelka, ki je na zalogi. Kupec lahko novo ponudbo sprejme, lahko pa jo tudi brez kakršnihkoli stroškov zavrne in odstopi od naročila.

Po prejemu potrdila o plačilu bo prodajalec pričel z izdelavo naročenega izdelka, katerega rok dobave je 7-10 delovnih dni.

Zavrnitev naročila

Spletna trgovina My lovely bear story si pridržuje pravico, da naročilo zavrne, če ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo na njegov račun.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednji način plačila:

  • Plačilo z nakazilom na račun Mu accessories, Maruša Šteharnik s.p. po predračunu. Podatke, potrebne za nakazilo prejmete v zadnjem koraku po kliku na gumb ”Kupite sedaj” in po elektronski pošti po oddaji naročila. Ponudnik naročilo rezervira do plačila predračuna oz. najdlje 8 dni od potrditve naročila. Kasneje ponudnik dobavljivosti blaga ne zagotavlja več.

Izdaja računa

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov izda račun z razčlenjenimi stroški (v pdf formatu) in ga priloži k naročeni pošiljki, tako da ga kupec dobi v fizični obliki skupaj s paketom. Ponudnik lahko račun na željo kupca pošlje tudi v elektronski obliki na naročnikov e-mail. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Vračilo izdelka / odstop od pogodbe

Vračilo izdelka iz naše ponudbe

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: mylovelybearstory@gmail.com.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prevzema vrnjenega blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena.

Vračilo izdelka, narejenega po željah stranke

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim specifičnim željam (odstopanja od standardnih izdelkov iz ponudbe: prilagojena širina, prilagojeni obsegi, posebna izbira blaga, personalizirani izdelki itn.).

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe za izdelek, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo.

Reklamacija

Izdelki so pomanjkljivi, če ne ustrezajo tehničnim standardom. Kupec mora očitne napake dobavljenega blaga, opazne brez posebne pozornosti, uveljaviti najkasneje dva tedna (14 dni) po prejemu. Kasneje očitnih napak ni več mogoče uveljavljati. V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico do nadomestne nabave, ali, kadar to ni mogoče, ima pravico zahtevati razveljavitev pogodbe. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Če so dostavljeni napačni izdelki, kupec vrne dostavljene izdelke in jih bo ponudnik brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru ponudnik krije tudi stroške poštnine. Ponudnik ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz ponudnikove strani. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo neuporabljeni, nepoškodovani in v enaki embalaži.

Popusti

V spletni trgovini My lovely bear story lahko potekajo različni popusti in akcije. Najpogostejši popusti so popusti za naročilo večje količine izdelkov, popusti za pospeševanje prodaje in brezplačna poštnina pri naročilu nad določenim zneskom nakupa. Pogosti so tudi popusti, ki se nanašajo na razprodajo zalog. Popusti veljajo v določenem časovnem obdobju, razen če ni zapisano in javno objavljeno drugače. Pridržujemo si pravico, da določenega izdelka v času trajanja popustov ni več na zalogi in ga ni možno več izdelati.

Vsi popusti so jasno navedeni ob izdelku samem. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite stvar pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Varnost podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov/kupcev v skladu z ZVOP-1. Podatki o uporabnikih oz. kupcih so shranjeni zgolj na strežnikih podjetja in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Podjetje uporablja podatke uporabnikov oz. kupcev izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. V primeru težav oz. nejasnosti pri uporabi spletnega mesta si lastnik spletnega mesta pridržuje pravico do stika s potrošnikom prek sredstev komunikacij na daljavo.

Obiskovalec z izvedeno registracijo dovoljuje lastniku spletnega mesta zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese pri registraciji. Vsi podatki, ki jih obiskovalec navede pri registraciji, so namenjeni le poslovanju ponudnika, ki jih ne posreduje v druge namene ali tretji osebi. Trajno hranimo podatke, ki jih je obiskovalec vnesel ob registraciji v računalniški sistem, ki je ustrezno varovan in zaščiten. Ob morebitnem “vdoru” v računalniški sistem ne nosimo odgovornosti.

Piškotki

Z uporabo spletne trgovine My lovely bear story se strinjate z uporabo piškotov na vašem brskalniku. Shranjujejo se na vašem disku in zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani (katere izdelke ste dodali v košarico, ali ste že prijavljeni itn. Piškoti niso nevarni in ne morejo vplivati na delovanje vašega računalnika. Storitev ne zbira in ne shranjuje nobenih osebnih podatkov.

Odveza odgovornosti

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Spletna trgovina My lovely bear story si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina My lovely bear story spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe kupcev v zvezi s ponudbami spletne trgovine My lovely bear story sprejemamo na mail mylovelybearstory@gmail.com in se po najboljših močeh trudimo izpolnjevati svojo dolžnost in ugoditi kupcem. Kupec lahko v primeru težav tudi pokliče na telefonsko številko +386 40 730 335, vsak delovnik med 8. in 14. uro. My lovely bear story varuje podatke pritožnika in jih ne razkriva tretjim osebam, razne na izrecno željo pritožnika.

My lovely bear story se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njena nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si My lovely bear story prizadevamo po najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Poslanstvo trgovine so zadovoljne stranke in izdelki v redni uporabi. Kadarkoli pa smo vam na voljo preko elektronskega naslova mylovelybearstory@gmail.com, kjer vam bomo z veseljem skušali pomagati.

Dostava in poštnina

Vaša naročila pošiljamo vsak delovni dan preko Pošte Slovenije. Vsako naročilo oddano skozi sistem spletne trgovine bo obravnavano v roku treh delovnih dni po oddaji naročila. Vaše naročilo bo šlo v izdelavo, ko prejmemo plačilo za naročene izdelke na naš bančni račun. Rok dobave je 7-10 delovnih dni od prejetega plačila.

Ko bodo izdelki pripravljeni, bo paket odposlan oz. pripravljen za prevzem. V kolikor dostava v navedenem dostavnem času ne bo mogoča, bomo kupca o tem obvestili. Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Znesek dostave ni odvisen od zneska nakupa. Poštnina oziroma stroški dostave po Sloveniji znašajo 3,5€.